EYÜP SULTAN TÜRBESİ ETRAFINDA TEŞEKKÜL EDEN EFSANELER

İstanbul Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üçüncüsü düzenlenen İstanbul Halk Bilimi Seminerleri çerçevesinde 30 Mayıs 2012 tarihinde saat 14:00’da Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Nursel Uyanıker tarafından Eyüp Sultan Türbesi Etrafında Teşekkül Eden Efsaneler adlı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte Türk halk edebiyatının önemli türlerinden olan efsanelerin derlenmesi ve derlenen malzemenin incelenmesi hususunda Eyüp Sultan örneği üzerinden bilgiler aktarılmıştır. Konuyla ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalında doktora tezi hazırlamış olan Nursel Uyanıker alanda karşılaştığı zorlukları özellikle Türk Halkbilimi alanında uzmanlaşmak isteyenlerle paylaşmış, onlara tavsiyelerde bulunmuştur. Özellikle lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilerin katıldığı program bu yönüyle öğrenciler için ufuk açıcı olmuştur.