SADİ YAVER ATAMAN’IN ESERLERİNDE İSTANBUL FOLKLORU

İstanbul Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından dördüncüsü düzenlenen İstanbul Halk Bilimi Seminerleri çerçevesinde 25 Mart 2013 tarihinde saat 14:00’da Arel Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Nezire Gamze Ilıcak tarafından Sadi Yaver Ataman’ın Eserlerinde İstanbul Folkloru adlı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte özellikle türküler üzerine önemli çalışmaları bulunan Ataman’ın çeşitli eserlerinden İstanbul folkloru ile ilgili bilgiler aktarılmıştır. Konuyla ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans tezi hazırlamış olan Nezire Gamze Ilıcak çalışmaları esnasında edindiği tecrübelerini özellikle Türk Halkbilimi alanında uzmanlaşmak isteyenlerle paylaşmış, onlara tavsiyelerde bulunmuştur. Özellikle lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilerin katıldığı program bu yönüyle öğrenciler için ufuk açıcı olmuştur.