Dilin Çekirdeği

İstanbul Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından beşincisi düzenlenen İstanbul Halk Bilimi Seminerleri çerçevesinde 29 Mayıs 2013 tarihinde saat 14:00’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili okutmanlarından Halil Açıkgöz tarafından Dilin Çekirdeği adlı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte Halil Açıkgöz belli başlı dil teorileri üzerinde durmuş, bunların eksik ve yanlış yönlerini eleştirmiştir. Konuyla ilgili uzun yıllardır çalışan ve fikir üreten Açıkgöz kendi birtakım teoriler ortaya koymuş ve bunları ilgili olanlarla paylaşmıştır. Özellikle lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilerin katıldığı program bu yönüyle öğrenciler için ufuk açıcı olmuştur.