Divan Şiirinde Osmanlı Hayatı

İstanbul Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından altıncısı düzenlenen İstanbul Halk Bilimi Seminerleri çerçevesinde 30 Nisan 2014 tarihinde saat 14:00’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Muhammet Nur Doğan “Divan Şiirinde Osmanlı Hayatı” adlı bir seminer vermiştir. Akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılımıyla Edebiyat Fakültesi genel kurul odasında gerçekleştirilen programda Doğan, Osmanlı toplum hayatına dair izleri divan şiiri örnekleriyle açıklamış, bu konularla ilgili çarpıcı örneklere yer vermiştir. Özellikle Lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin katıldığı program Osmanlı hayatına dair ufuk açıcı olmuştur.

Seminerin ardından Halk Müziği Dinletisi gerçekleştirilmiştir. Dinleti çerçevesinde bağlamada Kazım Ünür, nefesli sazda Hasan Bilgilioğlu, ritimde Kayhan Örenel solist Meliha Kılıç’a eşlik etmiştir.